Het Transport:Over het transport hoeft u zich geen zorgen te maken. De levering van de bestelling vanaf onze fabriek, naar elke door u aangegeven locatie in de wereld nemen wij volledig voor onze rekening.
Bij afname van meerdere modellen berekenen wij de benodigde laadruimte individueel, rekening houdend met één of meerdere afleveradressen.
Wij handelen het douaneproces af, hiervoor brengen wij geen kosten in rekening.
Documentatiezaken voor en tijdens transport worden geregeld met hulp en betrokkenheid van onze logistieke afdeling.
Of het nu gaat om zee- of wegtransport, onze logistieke afdeling regelt alle procedures.
De transportkosten worden voor elke bestelling afzonderlijk berekend.
Wij voegen alle materiaalcertificaten, van transportpallets tot het kleinste detail van de set, toe aan het orderdossier.Het lossen van de goederen.
Deze fase wordt meestal uitgevoerd door de klant of zijn montageteam. De losdatum is meestal enkele dagen van tevoren bekend, zodat u zich hierop kunt voorbereiden.
In het geval van het gebruik van de diensten van externe montageteams, raden wij aan om samen met hen te lossen.
De eerste stap nadat het transport is aangekomen, is het openen van de container en het lokaliseren van de transportpallet waarop de ramen zijn geplaatst. Er is een vastgezette set documenten met instructies die u door het gehele proces leiden, gaande van: arbo, lossen van de goederen, controleren van de hoeveelheid conform de order aan de hand van de bijgevoegde pakbon, wijze van opslag en de lijst met benodigde hulpmiddelen. Al deze stadia zijn stap voor stap gemarkeerd. Daarnaast bevat de set online instructies met QR-codes.
Handmatig lossen duurt ongeveer vier uur als er met drie personen wordt gelost.De montage van het huis begint met het plaatsen van elementen op de bouwplaats. Deze fase is, net als elke vorige en alle volgende, tot in detail beschreven in online en papieren instructies, die we volledig of in fasen downloaden op een website.
U hoeft zich geen zorgen te maken over bevestigingsmiddelen, zoals schroeven of montageschuim. Ze maken deel uit van de basisset en de instructies vertellen ons waar ze zijn tot de laatste elementen van het huis zijn gemonteerd.
De montagetijd voor een basisset van bijvoorbeeld de MTB 1 is ongeveer 12 werkdagen. Ervaren montageteams zijn in staat om het werk zelfs in 6 werkdagen te voltooien. De bovengrens van de montagetijd is van veel factoren afhankelijk, zoals: slechte weersomstandigheden, de menselijke factor, etc.
Voor een betere benadering van de montagekosten vermelden we ook het aanbevolen aantal personen op de bouwplaats.
Meestal werken drie mensen optimaal bij de bouw van deze huizen. Een van deze mensen is de hoofdmonteur die het hele team aanstuurt en de belangrijkste werkzaamheden zelfstandig uitvoert, de andere twee mensen zijn mensen met gemiddelde bouwkennis.
De zwaarste elementen van een set wegen 70 kg, er hoeven dus geen kranen en takels gebruikt te worden, tenzij de lokale gezondheids- en veiligheidsvoorschriften anders aangeven (deze voorbehouden staan ook vermeld in de handleiding).